Υποστηρικτές

Χοροθεατρική Παραγωγή 2011

ΥΠΟΤΡΟΠΕΣ

Λίγα Λόγια για το έργο: Πρόκειται για μία παραγωγή που διαπραγματεύεται τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα με πρωταγωνιστή την ΑΠΛΗΣΤΙΑ. Το έργο βασίζεται σε κοσμοθεωρίες και φιλοσοφικές απόψεις αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων και σε νεώτερα θεατρικά κείμενα από τη "Θεία Κωμωδία" του Δάντη. Μέσα από ταξίδια στον χρόνο - από την αρχαία έως τη Σύγχρονη Ελληνική Πραγματικότητα - προβάλλονται ποικιλοτρόπως οι ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη, αλλά ταυτόχρονα το ψυχικό μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής. Το έργο θα ολοκληρωθεί με 2 ή 3 πράξεις, η 1η εκ των οποίων εντός του 2011. Μία από τις καινοτομίες της παράστασης, και ίσως η πιο χαρακτηριστική, είναι η ερμηνευτική τεχνοτροπία, που βασίζεται σε μία αλληλεπίδραση, αλληλόδραση και συνονθήλευμα νοηματικής, υποκριτικής και χορού, προβάλλοντας μία νέα διάσταση και προοπτική της Ορχηστικής Τέχνης.


Συντελεστές

Γιάννης Εμινίδης

Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτής. Γεννήθηκε στη Ν. Μηχανιώνα. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Γερμανία. Σπούδασε στη φιλοσοφική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στα πανεπιστήμια Freiburg και Trier της Γερμανίας. Παρακολούθησε μαθήματα NLP (Νευρογλωσσολογικός Προγραμματισμός) στη Κύπρο και ομάδες Δραματοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και της  International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy. Ζει  στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως κλινικός Ψυχολόγος στον Οργανισμό Καταπολέμησης Ναρκωτικών και ως ιδιώτης Ψυχαναλυτής.

Ειρήνη Σοκολάκη

Γεννήθηκε στη Γερμανία. Είναι Διπλωματούχος Μεταφράστρια της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (2005). Έχει εξειδικευθεί στη Διερμηνεία ΕΝΓ για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ποίηση και λογοτεχνία (Πανεπιστήμιο Πατρών, 2007). Είναι ιδρυτικό μέλος της Καλλιτεχνικής Ομάδας Κωφών Μακεδονίας-Θράκης (Θέατρο Σιγής). Γνωρίζει αρκετά πακέτα χειρισμού Η/Υ (Microsoft Office, Multimedia, Γλώσσες Προγραμματισμού C++ & JAVA, Πιστοποιητικό ECDL, Προγραμματισμός ΗΡΩΝ,  Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης Νέων Τεχνολογιών). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.  Έχει εργασθεί ως διερμηνέας ΕΝΓ για διάφορα κανάλια (Μακεδονία TV, EURO, XTV), για εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΠΘ, διάφορα ΙΕΚ)  για το πολιτιστικό ΔΙΕΚ, για διάφορα σεμινάρια ειδικής αγωγής και καλλιτεχνικά δρώμενα και για διάφορα ιδρύματα ή σωματεία Κωφών (Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, Σχολικές Μονάδες Κωφών, Ένωση Κωφών Β. Ελλάδος, αθλητικούς φορείς κωφών κ.α.). Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια που αφορούν την πληθυσμιακή μειονότητα των κωφών. Τον ελεύθερο χρόνο της τον αφιερώνει σε φίλους, στο σινεμά, θέατρο, χορό στην ανάγνωση βιβλίων και σε εκδρομές.

Ελένη Γκίνου

Η Ελένη Γκίνου κατάγεται από τη Βλάστη Κοζάνης. Έχει ταξιδέψει ιδιωτικά σε εβδομήντα χώρες στην Ασία , την Αμερική, την Αφρική και την Ευρώπη. Αγαπημένη της ήπειρος η Αφρική. Σπούδασε στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε (Maitrise D.E.A.) και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στις επιστήμες της Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Grenoble (Γαλλία). Από το 1986 είναι επιστημονικός συνεργάτης της UNESCO στον εκπαιδευτικό τομέα. Έχει δημοσιεύσει δύο βιβλία πάνω στη διαπολιτισμική επικοινωνία, τρία βιβλία με θέμα την Αφρική, καθώς και πολλά άρθρα σε επιστημονικά και μη περιοδικά. Έχει ταξιδέψει ιδιωτικά σε 75 χώρες, απ’ όπου αντλεί το φωτογραφικό της υλικό. Εκθέσεις φωτογραφίας της έχουν γίνει στην Κίνα, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Έχει διδάξει ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Acadia University του Καναδά. Σήμερα διδάσκει διαπολιτισμική εκπαίδευση και Γαλλική γλώσσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Ελένη Καβαζίδου

Γεννήθηκε στο Aschaffenburg Γερμανίας. Απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης (1997). Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, ΑΠΘ (1997). Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Ειδική Φυσική Αγωγή (2002), γνώση των συστημάτων ΜΑΚΑΤΟΝ & Braille κ υποψήφια επάρκειας ΕΝΓ (2010-). Απόφοιτος του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Jazz-Rock (2003). Υποψήφια Διδάκτωρ στο γνωστικό αντικείμενο της Χορο/κινησιοθεραπείας και Διατροφικής Συμπεριφοράς στο ΤΕΦΑΑ, ΑΠΘ (2008-). Επιστημονική Συνεργάτης στο Εργαστήριο Υγιεινής και Διατροφής ΑΘλουμένων, Τομέας Ιατρικής της Άθλησης, ΤΕΦΑΑ, ΑΠΘ (2006-). Επιστημονικός Συνεργάτης στο Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο Μοριακής Ιατρικής και Βιοτεχνολογίας (2009-). Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και αρθρογράφος του Cineek Magazine (2007-). Εξειδίκευση στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια εντός και εκτός Ελλάδος στον Χορό, την Υποκριτική και τη Μουσική. Επαγγελματική εμπειρία ως Χορεύτρια, Χορογράφος, Χοροδιδάσκαλος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Ερευνητικό έργο στον χώρο της Διατροφής, Άσκησης και Χορού. Καλλιτεχνική Δ/ντρια της ΕΕΡ (Δεκ 1997-).

Ίνα Παραμόνοβα

Δασκάλα Κλασσικού Χορού, Χορογράφος, πολυετής επαγγελματική εμπειρία ως χορεύτρια του κλασσικού ρεπερτορίου (προσεχώς περισσότερες πληροφορίες)

Κική Αβράμογλου

Πτυχιούχος Τεχνολόγος-Ιχθυολόγος. Πτυχιούχος Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα (Mutlimedia) από το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Λαγκαδά. Eνταγμένη στον καλλιτεχνικό χώρο από 5 ετών. Ασχολήθηκε  με ενόργανη γυμναστική,  μοντέρνο χορό, και παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα μουσικής θεωρίας και αρμονίου. 10 ετών εντάσσεται σε σύλλογο παραδοσιακών χορών για 5 χρόνια. Συμμετείχε σε όλες τις καλλιτεχνικές σχολικές παραστάσεις του γυμνασίου και του λυκείου. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως Ιχθυολόγος, η καλλιτεχνική της ανησυχία και η αγάπη της για την φωτογραφία την ώθησε στην  παρακολούθηση μαθημάτων ασπρόμαυρης φωτογραφίας εμφάνισης και εκτύπωσης σε σκοτεινό θάλαμο στην Ιδιωτική Σχολή Σταυρούπολης ΙΡΙΣ. Συνέχισε με σπουδές στο photomontage και το video art, με επεξεργασία φωτογραφίας και video. Συμμετείχε επί 3 έτη στις Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών με φωτογραφία και video , υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και την ομάδα Εσαεί εν Ροή (2007-2009).

Κική Γούτα

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη . Απόφοιτος Α.ΤΕΙ Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Είναι  καθηγήτρια Διαιτολογίας σε ΙΕΚ. Εργάζεται απο το 2000 ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.  Συνεργάστηκε  με γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων . Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας Διατροφή, μέλος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (ΙΔΜΕ). Το 2010  παρουσίαζε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα “ Διατροφή και  Υγεία “.

Πάρις Maharatsek

Γεννήθηκε στην Ostrava Τσεχίας. Από πολύ μικρός μυήθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο της μουσικής. Κάνει το ντεμπούτο του ως Drummer από τα 14 του χρόνια ως μέλος μουσικών συγκροτημάτων της γειτονιάς του στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας μουσικής και Drums με τον Κ. Παγωνίδη στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Jazz - Rock, 2000-01). Από το 2002 πειραματίζεται με τη μουσική σύνθεση για τον καλλιτεχνικό κόσμο της μουσικής, του χορού και του κινηματογράφου. Έχει επιμεληθεί και γράψει μουσική για χοροθεατρικές παραστάσεις της Εσαεί εν Ροή (2002-). Εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός από το 2000 στη Θεσαλονίκη (drums & αργότερα μπάσο). Είναι ιδρυτικό Μέλος του μουσικού συγκροτήματος Blank Inverse (2003-).

Φωτεινή Φωτιάδου

Γεννήθηκε στη Φλώρινα. Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών. Ξεκίνησε σπουδές στη Θεολογική Σχολή και εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση ως Φιλόλογος. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές: «Σταγόνες βροχής»(1986), «Καταιγίδος άφιξις»(1996), «Ην, έστιν, έσται ο λόγος»(2005), «Ποιήσεως πλους»(2009) . Έχει αποσπάσει επαίνους και βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς που προκήρυξαν διάφοροι πολιτιστικοί φορείς(‘’Αμφικτυονία Ελληνισμού’’, ’’ Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος’’, ‘’Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού’’ Κερατσινίου, ‘’ Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών’’, ‘’Καφενείον των Ιδεών’’ Σαλαμίνας, ‘’Ένωση Λογοτεχνών –Συγγραφέων Ευρώπης’’κ.τ.λ.)

Συμμετέχει  με ποιήματά της σε   Ανθολογίες και βιογραφείται στο ‘’Λεξικό της Ελληνικής Διανόησης’’,  στον 23⁰ τόμο της ‘’Μεγάλης Εγκυκλοπαίδειας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας’’ και στη ‘’Λογοτεχνική Δημιουργία της Βόρειας Ελλάδας 1875-2007 ‘’. Στις 25 Οκτώβρη του 2009 της απονεμήθηκε το Β’ Διεθνές Βραβείο Ποίησης από την Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση ‘’Νόστος’’ της Αργεντινής για το ποίημά της ‘’Αλεξάνδρου Μεγίστου όραμα  ελληνικόν ’’.       

 Ετοιμάζει την έκδοση Διηγημάτων. Τόσο στην ποίηση , όσο και στην πεζογραφία εκφράζει έντονους κοινωνικούς προβληματισμούς και οραματίζεται ένα ποιοτικό αύριο, που θα εξασφαλιστεί με την ενεργό συμμετοχή όλων των ανθρώπων.

Φώτης Κόκκος

Γεννήθηκε στο Άγιο Πνεύμα Σερρών και είναι εκ γενετής κωφός. Ασχολείται με τη ζωγραφική από την παιδική του ηλικία. Είναι Δάσκαλος Νοηματικής Γλώσσας (2005-) και ιδρυτής της Καλλιτεχνικής Ομάδας Κωφών Μακεδονίας-Θράκης, που λειτουργεί 2 τμήματα: Ομάδα Εικαστικών και Θέατρο Σιγής (2008-). Ως εικαστικός, ξεκίνησε να εκθέτει τα έργα του από το 1994 και να εργάζεται ως σκιτσογράφος, σχεδιαστής διαφημιστικών φυλλαδίων κ.α. Συμμετείχε σε διάφορες εκθέσεις και φεστιβάλ ζωγραφικής και γελοιογραφίας (κόμικς), εντός και εκτός Ελλάδος και ανέπτυξε το δικό του ιδιαίτερο ύφος. Έχει αναλάβει τη σκιτσογράφηση του βιβλίου «Εγχειρίδιο της Νοηματικής», έκδοση του Σχολείου Κωφών Πανοράματος (Θεσσαλονίκη). Παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση και ειδική αγωγή των κωφών. Είναι μέλος του Σωματείου Κωφών Θεσσαλονίκης. Είναι ενεργό μέλος της Εσαεί εν Ροή και συμμετείχε ως εικαστικός σε όλες τις εκδηλώσεις και φεστιβάλ που διοργάνωσε ο φορέας (2005-).

Χρήστος Κυριαζίδης

 Εικαστικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο τμήμα εικαστικών του γαλλικού ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Εθνική Σχολή Τεχνών της Λιμόζ στην Γαλλία (E.N.S.A).   Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας και multimedia στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου του Saint Denis στο Παρίσι. Ασχολείται με την ζωγραφική, την φωτογραφία (ψηφιακή και αναλογική), την ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και το ψηφιακό μοντάζ. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε διάφορες αίθουσες τέχνης με το ζωγραφικό και φωτογραφικό του έργο και έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με την χοροθεατρική ομάδα Εσαεί εν Ροή. Στις προσωπικές καλλιτεχνικές του αναζητήσεις περιλαμβάνονται η εξερεύνηση της ανθρώπινης φύσης και κατάστασης, το ανθρώπινο σώμα ως πεδίο μεταλλάξεων και μεταμορφώσεων μέσα από την πλαστικότητα του χρώματος ως πρώτη ύλη, ο ερωτισμός, η σεξουαλικότητα.


Ερμηνευτές

Λύδια Χρόνη

Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα κλασσικού χορού (αγγλικό σύστημα) στη Σχολή Χορού της Βίκης Σιάνου. Αχολήθηκε ερασιτεχνικά με το θέατρο, τη ζωγραφική και την ποίηση. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (2000) και του International Baccaularate (Ι.Β., 2002). Σπούδασε Χορογραφία στο Bath Spa University (ΒΑ Combined Arts, 2006) και έκανε μεταπτυχιακό Κριτικής με θέμα «Πόσο επηρεάζει η Ψυχολογία του Καλλιτέχνη την ίδια του τη Δημιουργία» (Master of Arts, 2007). Έχει κάνει την πρακτική της στη Δραματική Σχολή του Bath Spa University αναλαμβάνοντας καθήκοντα Χορογραφικής Σύνθεσης και Κινησιολογικής Ανάλυσης. Έχει διάφορα διπλώματα στο μπαλέτο (RAD, Intermediate) το δράμα-θέατρo, τους λατινικούς χορούς, την ιστιοπλοΐα. Ως ανήσυχο και καλλιτεχνικό πνεύμα και αρκετά δυναμική, από την εφηβική της ηλικία συμμετείχε ως δημιουργός, συντονίστρια ή ακόμη και διοργανώτρια διάφορων καλλιτεχνικών δρωμένων εντός και εκτός Ελλάδος (θέατρο, ποίηση, χορός, χοροθέατρο, ζωγραφική, λαϊκές τέχνες κ.α.). Σήμερα συνεχίζει να πειραματίζεται και να φλερτάρει με τις τέχνες σε διάφορα επίπεδα, άλλοτε ως επαγγελματίας και άλλοτε ως ερασιτέχνης, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ξένια Παπαδοπούλου

Γεννημένη το 1992 στο Πανόραμα Θεσσαλονικης. Σε ηλικία 4 χρονών ξεκίνησε μαθήματα κλασικού μπαλέτου στο ΚΑΜΑ Δήμου Πανοράματος με δασκάλα την Καβαζίδου Ε. Στα 15 της  ξεκίνησε μαθήματα κλασικού μπαλέτου στην σχολή χορού Ρ. Καφαντάρη για διάρκεια δύο χρόνων, παράλληλα εντάχθηκε στη χορευτική ομάδα Εσαεί Εν Ροή . Στα 17 της παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου και κλασικού χορού στη σχολή  DIAGONAL  του Γ. Μαργαρώνη.  Το 2010 αποφοίτησε από το λύκειο Πανοράματος με βαθμό 17. Συμμετείχε σε μία σειρά από χοροθεατρικές παραστάσεις από τα 14 της έτη:  1. “Who’s Fat?” της Ε. Καβαζίδου - Θέατρο Ανετον (2006), 2. ΤΡΙΛΟΓΙΑ: ‘’Παιχνίδια του μυαλού…Χωρίς Ώρα’’  της Β. Τσαβδαρίδου ‘’Χωρίς Φως’’ της Κ. Φιρινίδου, "Νεκρός Χρόνος" της Ε. Καβαζίδου - Θέατρο Άνετον  (2007), Σύγχρονος Χορός (σόλο) ‘’Space Dementia’’ της Ε. Καβαζίδου - Θέατρο Άνετον & Υπαίθρια Σκηνή στο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου (2008), Σύγχρονος Χορός ‘’Absence’’ της Ε. Αθανασιάδου στο Θέατρο Αλέξανδρος και στο ΚΘΒΕ (2009), Παρασταση της σχολής Καφαντάρη  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονικης (2009).

Σάρλοτ Neil-Aμπατζίδου

H Charlotte Neil-Αμπατζίδου είναι κόρη της Judith Neil, σημαντικού προσώπου στον χώρο της Ορχηστικής Τέχνης της Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει κάνει σπουδές στον Χορό και παρακολούθησε μία σειρά από σεμινάρια στην Αγγλία και την Ελλάδα, προκειμένου να εξειδικευθεί στο αντικείμενο του Έντεχνου Χορού, όσο περισσότερο. Έχει εξειδικευθεί στον κλασσικό χορό (RAD, Advanced 1), σύγχρονο χορό (ISTD, Intermediate), μοντέρνους χορούς, ακροβατικούς και χορούς δρόμου, έως και στο oriental. Συμμετείχε ως χορεύτρια σε διάφορους διαγωνισμούς και φεστιβάλ και ήταν χορεύτρια στο σχήμα “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΝΤΙΝΟ ΦΑΝΑΡΑ” για 2 χρόνια, συμμετέχοντας σε όλες τις παραστάσεις του σχήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό στα πλαίσια μίας συνεργασίας της ομάδας με την ΕΤ3. Έχει εργασθεί ως δασκάλα χορού και χορεύτρια σε διάφορες Σχολές Χορού και Ψυχαγωγικά Κέντρα ανά τη Μακεδονία αλλά και ευρύτερα (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Γιαννιτσά, Πτολεμαΐδα, Νάουσα, Κύπρος). Συμμετείχε στο σχήμα της Εσαεί εν Ροή και στο παρελθόν, σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (βραδιές Νέων Καλλιτεχνών, Ανταλλαγές Νέων Καλλιτεχνών – Πρόγραμμα ΝΕΟΛΑΙΑ, κ.α.).

Φιλιώ Ζαγοράκη

Η Φιλιώ Ζαγοράκη σπουδάζει στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπ/σης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε μαθήματα κλασσικού μπαλέτου σε ηλικία 9 ετών. Μέχρι τα 16 παρακολούθησε το ρώσικο σύστημα στο Εργαστήρι χορού της Ζωής Ιωακείμ στην Ιερισσό Χαλκιδικής, ενώ το 2008 εντάχθηκε σε τμήμα επιπέδου GRADE 5 της RAD παρακολουθώντας μαθήματα από την Charlotte Neil στον Σύλλογο Πολιτισμού Στρατωνίου Χαλκιδικής. Στο διάστημα αυτό παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου χορού, flamenco, latin και hip hop. Συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς με ερασιτεχνικές ομάδες σύγχρονου –κατά βάση- αλλά και κλασσικού χορού με αρκετές διακρίσεις.

Ιωάννα Σαμαρά

(προσεχώς περισσότερες πληροφορίες).

Χρόνης Μαυρομάτης

Γεννήθηκε στη Στοκχόλμη  Σουηδίας όπου και έμεινε έως 12 ετών. Στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκε με το θέατρο αποφοιτώντας από το κέντρο θεατρικής έρευνας Θεσσαλονίκης (Κ.Θ.Ε.Θ)  και το  εργαστήρι Υποκριτικής Τέχνης του Τεχνουργείου (Πολυχώρος Τέχνης).Έπαιξε στις θεατρικές παραστάσεις «Αγγέλα» του Σεβαστίκογλου, «Τριο σε μι μπε μολ» του Εric Rohmer, «Μήδεια» του Μποσταντζόγλου, «Όπερα της πεντάρας» του Μπρεχτ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα εμψύχωσης θεατρικού παιχνιδιού με διαφορετικούς δασκάλους ,εμψύχωσης αντικειμένου , ομάδας , σωματικής έκφρασης ,ζωγραφικής , αφήγησης παραμυθιού. Από το 2009 ασχολείται επαγγελματικά με την εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού και έχει αναλάβει την οργάνωση των θεατρικών παραστάσεων του Anatolia Elementary School. Απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης έχει επαγγελματική εμπειρία ως δάσκαλος δημοτικού στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Ασχολήθηκε με τη μουσική (κιθάρα, τραγούδι) χορό (διάφορα είδη) και με το tai chi (διαλογιστική πολεμική τέχνη). Είναι ερμηνευτής και υπεύθυνος σκηνοθεσίας των ηθοποιών στο έργο ΥΠΟΤΡΟΠΕΣ.

Ηθοποιοί του Θεάτρου ΣΙΓΗΣ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης)

Ευαγγελία Μπαϊράμη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στο οικοτροφείο του σχολείου κωφών. Στα 16 της πήγε σε σχολείο ακουόντων γιατί είχε έντονο ενδιαφέρον για νέα γνώση και εμπειρίες. Συμμετείχε στο σχήμα Παραδοσιακών Χορών στην Ένωση Κωφών Θεσσαλονίκης (2009-10). Εργάζεται ως δασκάλα νοηματικής γλώσσας στο ΚΕΝΓ Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι ηθοποιός στο Θέατρο ΣΙΓΗΣ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης) από το 2008 και συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις (Θεσσαλονίκη 2008-10, Σλοβενία, 2010) και... όπως δηλώνει και η ίδια... "Το Θέατρο ΣΙΓΗΣ είναι η καρδιά μου"...

Γιώργος Κεραμιτσούδης

(προσεχώς περισσότερες πληροφορίες).

Πάνος Μικρόπουλος

Γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη και είναι εκ γενετής κωφός. Τελείωσε το Λυκειο Κωφών και Βαρυκόων.Αποφοίτησε από τα ΤΕΙ Ηλεκτρονικής και σήμερα εργάζεται ως ηλεκτρονικός στο δικό του εργαστήριο. Υπήρξε πάντα δραστήριος άνθρωπος και αυτό εξηγεί την ενασχόλησή του με τον πρωταθλητισμό και τον στίβο. Συμμετέχει  στο τμήμα παραδοσιακών χορών στην Ένωση Κωφών Θεσσαλονίκης (2007-2011) και στο Θέατρο ΣΙΓΗΣ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κέντρο Πολιτισμού) ως ηθοποιός από το 2009.


Εξωτερικοί Συνεργάτες

Ελένη Αθανασιάδου

(προσεχώς περισσότερες πληροφορίες)

Αναστασία Γελαλή

Γεννήθηκε στη Γερμανία. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στη Λάρισα. Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, ΑΠΘ. Απόφοιτος της Σχολής Fitness “FACE”. Μέλος στο Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών Βερδικουσιωτών Λάρισας (1983-1992). Παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου και ισπανικού χορού και συμμετείχε σε παραστάσεις. Εργάσθηκε ως Προπονήτρια Αντισφαίρισης σε διάφορους συλλόγους, Fitness & Aerobic Instructor σε ιδιωτικά και δημόσια γυμναστήρια και ως δασκάλα Παραδοσιακών Χορών. Σήμερα εργάζεται ως Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Α/θμιας Εκπαίδευσης. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο ως μέλος της Θεατρικής Σκηνής Πόρου Τροιζηνίας.